Rabarbercrumble (4 personen, 15 minuten, overn 25-35 minuten)
uit: ” Lekker Lang jong, een voedselzandloper kookboek” van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk
Ingredienten:
500 g verse rabarber, in stukjes van 1 cm
250 g aardbeien, gehalveerd
50 g gedroogde cranberry’s
4 eetlepels agavesiroop
50 ml granaatappelsap
100 g havermout
2-3 eetlepels sojaolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Schep in een kom de rabarber om met de aardbeien, cranberry’s en 2 eetlepels agavesiroop.
verdeel dit mengsel in de ovenschaal en sprenkel de granaatappelsap erover.
Meng in een kom de havermout met 2 eetlepels agavesiroop en de sojaolie tot een kruimelig mengsel en verdeel dit over het rabarbermengsel.
Schuif de schaal in het midden van de overn en bak de crumble in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de crumble warm.
(Niet voedselzandloper-proof maar wel lekker erbij is vanillevla, (turkse) yoghurt of slagroom)