Rabarbercello

Mocht je in het voorjaar teveel rabarber hebben dan is het volgende recept ideaal en vooral erg lekker: Rabarbercello.

Het is een variatie op Limoncello, de citroenlikeur uit Italiƫ.

Je moet even geduld hebben maar dan is het zeker de moeite waard!

 

Ingrediƫnten:

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr suiker
  • 1 fles wodka (70cl, met min 40% alc.)

 

Werkwijze:

Was de rabarber en snij hem in hele fijne plakjes (niet schillen)

Meng de suiker en de rabarber

Schenk er de wodka over

Laat dit 3-4 weken staan in een afgesloten pot op een donkere plek, schud dit elke dag

Filter dit na 3-4 weken

Puree de overgebleven rabarber

Doe de puree in een zeef

Laat een beetje vocht uit de rabarberpuree bij het wodkamengsel druppelen tot het niet meer helder is

Gooi de rest van de rabarberpuree weg

Giet de roze rabarbercello in schone flessen en laat 3-6 maanden op smaak komen

Na de 3-6 maanden moet je hem 2 keer filteren door een koffiefilter

Serveer hem ijskoud

 

Proost!

Harrie Kierkels
(kavel 11)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.