(Ingrediënten voor 4 personen)
1 courgette (schoongemaakt ong. 500 gram); 3 eieren; 2 eetlepels room (oeps, heb het hele pakje gebruikt); 1 bosje lente-ui, gesnipperd; geraspte schil van een kleine citroen (Heb ik niet gebruikt. Had geen citroen in huis); 25 gram geraspte Parmezaanse kaas ( Heb iets minder dan 100 gram gebruikt. Ik vind kaas gewoon lekker.);scheutje olijfolie; peper en zout (IK heb er ook nog wat knoflookpoeder gebruikt); boter om in te bakken.
Voor erbij: crème fraîche en bieslook.
Bereiding
Schil de courgette alleen als de schil al hard en stug aan het worden is. Rasp hem grof.
Strooi het boekweitmeel door een zeef in een kom, maak er een kuiltje in en roer er een voor een de eieren door, dan de room, lente-uitjes, citroenschil, courgette, Parmezaanse kaas, een scheutje olijfolie ,peper naar smaak en weinig zout.
Bak in een koekenpan op niet te hoog vuur kleine, dikke, lichtbruine pannenkoekjes. Wacht niet te lang met ze te eten, maar als dat heerlijke kersverse eraf is, maakt een klodder met peper, zout en gehakte bieslook op smaak gebrachte crème fraîche, ze weer als nieuw.
Eet smakelijk.
Ik heb er een komkommer ( in plakjes) met roedjak manissaus erbij gegeten. Heerlijk.
Houd je niet van pittig, serveer er dan een frisse komkommersalade bij.
Gaby Mac Gillavry (kavel 85A , 76)