Er zijn twee verschillende manieren om compost te maken. Een gesloten systeem en een open systeem. Ik zal proberen u uit te leggen wat de voordelen zijn en de nadelen, van beide manieren van compost maken. Het gesloten systeem bestaat uit een compostton met deksel. Het open systeem bestaat uit 2 aan vier […]
Een makkelijke moestuin
Wil je graag een moestuin maar: Denk je dat je er weinig tijd voor hebt.. Zie je op tegen het vele werk.. Denk je dat het niets oplevert.. Vind je het te duur.. Heb je geen zin om te spitten.. Dan is dit misschien de oplossing Het grote verschil met een normale moestuin […]
Kweken in Strobalen
Een leuk artikel uit het blad Groei & Bloei over het kweken van groenten in strobalen! Kweken in Stro
Slakken in je tuin, hoe bestrijd je ze diervriendelijk
Slakken kunnen een ware plaag zijn. Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld. Slijmerige zilversporen verraden hun aan aanwezigheid. Er zijn slakken met een eigen huisje, maar de zogenaamde naaldslakken richten de meeste schade in onze tuinen aan. Maar slakken hebben wel degelijk een functie. ze […]
Spinazie en Nieuw-Zeelandse spinazie
Vlierbloesemsiroop, Ugolino en Hugo
Voor de kennismakingsdag van De Kavel op 23 mei heb ik Ugolino gemaakt. De alcoholvrije versie van de cocktail Hugo, een populair zomerdrankje. De basis van beide drankjes is vlierbloesemsiroop. Hieronder vind je de recepten van vlierbloesemsiroop, Ugolino en Hugo. De recepten komen van de site: http://www.italiaanskokenmetantoinette.nl Vlierbloesemsiroop (ongeveer vier liter) 450 g […]
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble (4 personen, 15 minuten, overn 25-35 minuten) uit: ” Lekker Lang jong, een voedselzandloper kookboek” van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk Ingredienten: 500 g verse rabarber, in stukjes van 1 cm 250 g aardbeien, gehalveerd 50 g gedroogde cranberry’s 4 eetlepels agavesiroop 50 ml granaatappelsap 100 g havermout 2-3 […]
Ingemaakte courgettes
Courgettes ingemaakt als augurken. courgettes naar keuze 2 kg 3 a 4 uien 6 eetlepels zout 0,2 liter appelazijn 0,3 liter natuurazijn 400 gram kristalsuiker 4 theelepels mosterdzaad 2 theelepels kurkuma 2 theelepel gedroogde dille 1 takje verse dille 2 grote lauriereblaadjes 8 jeneverbessen 1 theelepels gele kleurstof (eventueel) Snijd de courgettes in gewenste stukken, […]
Courgette in bierbeslag
1 grote courgette, half glas bier, 4/6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eieren, 1 pakje geraspte (bij voorkeur parmezaanse) kaas Maak een beslag van de eieren, meel, bier, zout naar eigen inzicht. Afhankelijk hoe groot de courgette is. Als het een glad beslag is geworden kaas erdoorheen strooien. Courgettes doorsnijden en middendeel met een glas […]
Koude doppertjes salade
(lekker bij warm weer en snel klaar) 1 blikje tonijn, 300 gram penne (of andere pasta), doppertjes (naar eigen pluk of inzicht), 1 citroen of scheutje azijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 ui, 2 augurkjes, 1 spaans pepertje, zout, peper Kook de pasta en de doppertjes gaar. Afspoelen en afkoelen in koud water. Ui snipperen, en […]