Vlierbloesemsiroop, Ugolino en Hugo

Voor de kennismakingsdag van De Kavel op 23 mei heb ik Ugolino gemaakt. De alcoholvrije versie van de cocktail Hugo, een populair zomerdrankje. De basis van beide drankjes is vlierbloesemsiroop. Hieronder vind je de recepten van vlierbloesemsiroop, Ugolino en Hugo. De recepten komen van de site: http://www.italiaanskokenmetantoinette.nl     Vlierbloesemsiroop (ongeveer vier liter) 450 g […]

Lees verder


Rabarbercrumble

Rabarbercrumble (4 personen, 15 minuten, overn 25-35 minuten) uit: ” Lekker Lang jong, een voedselzandloper kookboek” van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk   Ingredienten: 500 g verse rabarber, in stukjes van 1 cm 250 g aardbeien, gehalveerd 50 g gedroogde cranberry’s 4 eetlepels agavesiroop 50 ml granaatappelsap 100 g havermout 2-3 […]

Lees verder


Ingemaakte courgettes

Courgettes ingemaakt als augurken. courgettes naar keuze 2 kg 3 a 4 uien 6 eetlepels zout 0,2 liter appelazijn 0,3 liter natuurazijn 400 gram kristalsuiker 4 theelepels mosterdzaad 2 theelepels kurkuma 2 theelepel gedroogde dille 1 takje verse dille 2 grote lauriereblaadjes 8 jeneverbessen 1 theelepels gele kleurstof (eventueel) Snijd de courgettes in gewenste stukken, […]

Lees verder


Courgette in bierbeslag

1 grote courgette, half glas bier, 4/6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eieren, 1 pakje geraspte (bij voorkeur parmezaanse) kaas Maak een beslag van de eieren, meel, bier, zout naar eigen inzicht. Afhankelijk hoe groot de courgette is. Als het een glad beslag is geworden kaas erdoorheen strooien. Courgettes doorsnijden en middendeel met een glas […]

Lees verder


Koude doppertjes salade

(lekker bij warm weer en snel klaar) 1 blikje tonijn, 300 gram penne (of andere pasta), doppertjes (naar eigen pluk of inzicht), 1 citroen of scheutje azijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 ui, 2 augurkjes, 1 spaans pepertje, zout, peper Kook de pasta en de doppertjes gaar. Afspoelen en afkoelen in koud water. Ui snipperen, en […]

Lees verder