Courgettes ingemaakt als augurken.
courgettes naar keuze 2 kg
3 a 4 uien
6 eetlepels zout
0,2 liter appelazijn
0,3 liter natuurazijn
400 gram kristalsuiker
4 theelepels mosterdzaad
2 theelepels kurkuma
2 theelepel gedroogde dille
1 takje verse dille
2 grote lauriereblaadjes
8 jeneverbessen
1 theelepels gele kleurstof (eventueel)
Snijd de courgettes in gewenste stukken, kan in stukjes of in partjes. Dan de uien in partjes.
Roer de uien en courgetteblokjes in een kom en meng met zout. Laat het 3 uur staan zodat het vocht los komt.
Was daarna grondig af en week de courgette 3 minuten in vers water zodat het ziltige iets is verdwenen. Daarna afgieten
Kook de azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma, gedroogde dille, jeneverbessen, lauriereblaadjes samen met de keurstof.
Laat dit koken zodat de suiker opgelost en voeg courgettes toe en laat deze nog 4 minuutjes zachtjes meekoken. Roer het doorlopend om in de pan.
Daarna een vers takje dille in de weckpot leggen en afvullen tot de rand.
Deze courgettes smaken zeker net zo lekker als augurken!