500 g aardappelen, 1 grote ui, 2 eetl. fijngesneden selderie, 2 eetl. fijngesneden peterselie, 4 eetl. goudsbloemblaadjes, 2 eetl. olie, ½ liter water, ½ liter melk, zout, peper, 1 eetl. bloem
Ui zeer fijn snipperen en in de olie fruiten. Voeg de geschilde in blokjes gesneden aardappels toe, de selderie en een eetl. peterselie. Laat alles even fruiten en voeg dan zo veel water toe dat de groente juist bedekt is. Laat dit 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Vooral niet roeren omdat anders de blokjes aardappelen fijn worden.
Na 20 minuten de melk toevoegen op een half kopje na.
Roer de bloem aan met de rest van de melk en vermeng dit met de soep. Laat onder voorzichtig roeren tot het kookpunt komen, voeg de goudsbloemblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Blijf roeren tot de soep gebonden is en serveer zo warm mogelijk met stokbrood.