- 6 eieren
- 705 g rode bieten schijven zoetzuur (pot)
- 50 ml rodewijnazijn
- 4 el witte basterdsuiker
- 3 el mayonaise
- 1 tl vadouvan (specerijenmengsel, potje 35 g)
- 5 g platte peterselie
Keukenspullen
- staafmixer met bakje
- spuitzak
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eieren in een bakje.
2. Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer. Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.
3. Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom. Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een spuitzak.
4. Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes. Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee.
Bewaartip:
Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren. Neem na max. 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.
van: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185197/gevulde-roze-eieren