INGREDIENTEN 4 PERSONEN
Voor het stokbrood:
1 ui
1 rode paprika
150 g kipfilet
1 theelepel cajunkruiden
2 eetlepels olie
100 g roomkaas
2 eetlepels mangochutney
2 theelepel(s) Bieslook
zout
Witte Peper Gemalen
1 voorgebakken bruin stokbrood
Voor de andijviesalade:
1 eetlepel citroensap
zout
Witte Peper Gemalen
¼ tl mosterd
3 eetlepels olie
1 appel
150 g gesneden andijvie
Bereiding Stokbrood
Ui pellen en klein snijden
Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met cajunkruiden.
Olie verhitten en kipblokjes ca. 4 minuten bakken.
Ui en paprika toevoegen en nog ca. 4 minuten bakken.
Monchou, mangochutney en bieslook er door mengen.
Op smaak brengen met zout en witte peper.
Oven voorverwarmen op 240ºC.
Stokbrood in lengte opensnijden.
Helften uithollen tot op ± 1 cm van de rand.
Kipmengsel in onderste helft van het stokbrood scheppen.
Bovenste helft er op leggen en aandrukken.
Op bakplaat in het midden van de oven het stokbrood in ± 15 minuten goudbruin en
gaar laten worden
Bereiding Andijviesalade
In een schaal doen: citroensap, zout, witte peper en mosterd en door elkaar roeren.
De olie er met een garde doorheen kloppen.
De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
De appelparten in kleine blokjes snijden en door het sausje mengen.
Dan de andijvie er door scheppen.
Serveertips: Het stokbrood schuin in vier stukken snijden en de andijviesalade
ernaast scheppen of in aparte schaaltjes serveren.
Eet smakelijk
(bron: smulweb)