Gefrituurde courgettebloemen

10 bloemen, 1 ei, 1 eetl. water, 1 theel. olie, 1 kopje meel, 80 g jonge

kaas aan een stuk, olie om te bakken.

 

Pluk de mannelijke courgettebloemen. Verwijder de meeldraden. Maak zorgvuldig schoon.

De kaas in 10 gelijke staafjes verdelen ter lengte van een courgettebloem. Stop in elke bloem een stukje kaas. Vouw de bloem dicht. Dompel de bloem voorzichtig in het mengsel van losgeklopt ei, water, olie en meel.

Verhit frituurolie en laat de bloem die overtrokken is met beslag, langzaam in de hete olie zakken.

Bak aan beide kanten lichtbruin. Houd warm in een oven van 150* C of op een bord dat op een pan met kokend water staat. Serveer, eventueel met een schijf citroen, bij rijst of aardappelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.