Courgette-pannenkoekjes

Door grote courgetteopbrengst ben ik ook maar eens op zoek gegaan naar leuke en lekkere recepten. Al blijft courgettesoep ook heerlijk.
Voor deze Griekse courgette-pannenkoekjes heb je het volgende nodig.
 
  • 500 g courgettes, geraspt, ongeveer 2 wat grotere of 3 kleinere courgettes
  • 2 bosuitjes, alleen het groen, dun gesneden
  • bosje munt, gehakt
  • half bosje dille, gehakt
  • bosje basilicum, gehakt
  • rasp van een limoen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • beetje chilipoeder
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 2 eieren
  • 80 g bloem
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
Rasp de courgettes grof en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht uitlekt, hoe droger de rasp hoe beter. 
Meng daarna in een grote kom alle ingrediënten doorelkaar, de bloem als laatste. Laat dit eventueel een uurtje in de koelkast staan. 
Doe wat olijfolie in een koekenpan, laat dit heet worden en schep met een eetlepel 3 a 4 porties per keer in de pan. Druk het wat plat en bak de pannenkoekjes net als een gewone pannenkoek. Je bakt hier zo’n 20 van en het gaat vrij snel. 
Serveer met tzaziki en sla. 
 
Heb je niet alle kruiden, dan mag je vast even bij je buren wat plukken. Koud zijn ze ook erg lekker, de volgende dag is de smaak nog meer uitgesproken. Varieer ook eens met bieslook en peterselie. 
 
Eet smakelijk!
 
Groetjes,
Jellie Drost
Kavel 96

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.