Stamppot van radijsjes

Nodig voor 4 personen:

1kilo kruimige aardappelen

2 mooie bosjes radijs met ( fris, vers!) loof

250 g ontbijtspek

100 g walnoten

1 dl melk

25 g boter

wat sprietjes bieslook

 

Geen stevige winterkost uiteraard, maar een luchtige lentevariant.

Schil de aardappelen, snij in ongeveer even grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.

Snij het loof van de radijsjes, was en droog de blaadjes. Snij ze vervolgens in reepjes, à la andijvie.

Verwijder de worteltjes van de radijsjes en snij in plakjes. Snij of knip het ontbijtspek in reepjes.

Smelt de boter in de pan en laat het spek er op middelhoog vuur knapperig in uitbakken.

Doe de plakjes radijs erbij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen tot de radijsjes glazig zijn maar

nog wel wat bite houden.

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Breng de melk aan de kook in een steelpan en roer door de

aardappelen.

Voeg radijsjes en spek toe, inclusief al het vet uit de pan, plus de grof gehakte walnoten en de

fijngeknipte bieslook. Schep alles door elkaar.

Breng op smaak met peper en ( indien nodig, het spek is al zout) zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.