Nodig voor 4 personen:
1kilo kruimige aardappelen
2 mooie bosjes radijs met ( fris, vers!) loof
250 g ontbijtspek
100 g walnoten
1 dl melk
25 g boter
wat sprietjes bieslook
Geen stevige winterkost uiteraard, maar een luchtige lentevariant.
Schil de aardappelen, snij in ongeveer even grote stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.
Snij het loof van de radijsjes, was en droog de blaadjes. Snij ze vervolgens in reepjes, à la andijvie.
Verwijder de worteltjes van de radijsjes en snij in plakjes. Snij of knip het ontbijtspek in reepjes.
Smelt de boter in de pan en laat het spek er op middelhoog vuur knapperig in uitbakken.
Doe de plakjes radijs erbij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen tot de radijsjes glazig zijn maar
nog wel wat bite houden.
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Breng de melk aan de kook in een steelpan en roer door de
aardappelen.
Voeg radijsjes en spek toe, inclusief al het vet uit de pan, plus de grof gehakte walnoten en de
fijngeknipte bieslook. Schep alles door elkaar.
Breng op smaak met peper en ( indien nodig, het spek is al zout) zout.
Eet smakelijk!