Mocht je in het voorjaar teveel rabarber hebben dan is het volgende recept ideaal en vooral erg lekker: Rabarbercello.
Het is een variatie op Limoncello, de citroenlikeur uit Italiƫ.
Je moet even geduld hebben maar dan is het zeker de moeite waard!
Ingrediƫnten:
- 500 gr rabarber
- 200 gr suiker
- 1 fles wodka (70cl, met min 40% alc.)
Werkwijze:
Was de rabarber en snij hem in hele fijne plakjes (niet schillen)
Meng de suiker en de rabarber
Schenk er de wodka over
Laat dit 3-4 weken staan in een afgesloten pot op een donkere plek, schud dit elke dag
Filter dit na 3-4 weken
Puree de overgebleven rabarber
Doe de puree in een zeef
Laat een beetje vocht uit de rabarberpuree bij het wodkamengsel druppelen tot het niet meer helder is
Gooi de rest van de rabarberpuree weg
Giet de roze rabarbercello in schone flessen en laat 3-6 maanden op smaak komen
Na de 3-6 maanden moet je hem 2 keer filteren door een koffiefilter
Serveer hem ijskoud
Proost!
Harrie Kierkels
(kavel 11)